KLIKCON 2019 AFTERMOVIE

  • Date: 1 juna, 2019
  • Categories:Vlog
KlikCon Discord server
team-livestream-twitch-banner

KlikCon Festival: Utisci posetioca i izlagača

Kreativna Matematika

Prošlo je neko vreme od KlikCon sajma u Kragujevcu, a mi još uvek sređujemo utiske i zapisujemo vaše komentare, jer je interakcija sa posetiocima bila sjajna. Zadovoljstvo nam je što smo se po ko zna koji put uverili, da roditelji u Srbiji pažljivo biraju sadržaj za svoju decu!

Neizmerno nam je drago što smo i ovaj put potvrdili, da su materijali, igre i učila o matematici posebno pupularni. Roditelji su svesni značaja matematike za celokupno školovanje kao i poslovno opredeljnje svoje dece, pa im je naša igra posebno zanimljiva.

Dobra strana ovakvih događaja je što se na licu mesta može odigrati koja partija! Tako da smo uz pomoć praktične strane i kratkog objašnjenja benefita vrlo brzo došli do reakcija roditelja, a i same dece! Deca su se jako lepo zabavljala! Dok su roditelji “na keca” shvatali da se ovde ne radi samo o uvežbavanju aritmetičkih operacija do 100, već je jedan od glavnih benefita ove igre…

deca na klikcon festivalu

Izvor: https://kreativnamatematika.com/

U saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, u okviru akcije „Bezbednost u saobraćaju“, Visoka tehnička škola je učestvovala na prvom „KLIKcon“ festivalu održanom u Kragujevcu gde je imala priliku da predstavi svoje studijske programe.

Manifestacija je bila održana od 10. do 12. maja 2019. godine na „Šumadija sajmu“ u Kragujevcu i posetio ju je veliki broj posetioca različitih godina. Uz pomoć simulatora pokazan je negativan uticaj alkohola i narkotika na percepciju vozača. Prezentaciju Škole mogli su da vide i vozači sa dugogodišnjim iskustvom ali i mladi, i da probaju simulatore kojima se oponaša vožnja u treznom stanju i pod dejstvom opijata.

Tokom manifestacije podeljen je veliki broj flajera i promotivnog materijala, koji je obezbedila Agencija za bezbednost saobraćaja, u cilju podizanja svesti o prevenciji saobraćajnih nezgoda.

Protekli vikend Pitchwise redakcija je provela na putu po Srbiji.

Konkretno, išli smo u Kragujevac gde je održan prvi KlikCon, festival igara i pop kulture. Mlađi brat GamesCon-a smestio se na Šumadija Sajmu od 10. do 12. maja, tokom kojih su posetioci mogli da isprobaju i kupe mnoge društvene igre. Bilo je i turnira i drugih zabavnih dešavanja, a nas je posebno obradovalo koliko je prostora bilo odvojeno za društvene, kartaške i ratne igre. Praktično je polovina hale bila rezervisana za boardgamere.

A mi smo tamo pojeli sladoled. Evo i kako je bilo u Kragujevcu:

Kragujevac je prethodnog vikenda bio domaćin prvog KLIKcon-a, festivala gejminga i pop kulture

Grad Kragujevac je postao tek treći grad u regionu, posle Beograda i Zagreba, koji može da se podiči ovakvom manifestacijom. Posetioci Šumadija sajma mogli su u ta tri dana da uživaju u najrazličitijim sadržajima, od učestvovanja na turnirima u najaktuelnijim digitalnim izdanjima (poput Fortnite, PES, FIFA…), preko podsećanja na neke od popularnih retro igrica, do takmičenja u društvenim igrama.

Čuvena igra autićima 1, 2, 3

Veliku pažnju privukli su igra autićima 1, 2, 3, koja je bila zanimljiva i deci i odraslima, ali i različite radionice u organizaciji udruženja „Valinor“ iz Beograda, na kojima su najmlađi (i oni stariji) mogli da nauče kako se prave čarobnjački štapići, da oboje svog omiljenog junaka iz filma ili igrice, pa čak i da ga naprave od papira.

Gejming kviz i slikanje sa poznatim likovima

Posebnu poslasticu predstavljale su kosplej revije kojima je „Valinor“ u subotu i nedelju predstavio Kragujevčanima ovu multidisciplinarnu veštinu, kao i gejming kviz u kom su najbolji poznavaoci video igara osvojili sjajne nagrade organizatora KLIKcona. Deca su bila oduševljena što su mogla da se slikaju sa likovima iz poznatih franšiza poput Osvetnika, Ratova zvezda, Zmajeve kugle, Akvamena, Skajrima, Lige Legendi, koje su im predstavili domaći kosplejeri.

Fondacija Tijana Jurić

Festival je imao i veoma važan edukativno-humanistički karakter. „Fondacija Tijana Jurić“ organizovala je predavanje o bezbednom korišćenju interneta, dok je NURDOR svojom zonom za besplatno igranje još jednom skrenuo pažnju na važnost podrške deci oboleloj od kancera i njihovim roditeljima.

NAJNOVIJE VESTI

NAJNOVIJE VESTI

VIŠE
VIŠE

PRIJAVITE SE NA MAILING LISTU

Ukoliko želite da uvek dobijete najnovije informacije KlikCon festivalu i turnirima koje organizujemo

JOIN THE COMMUNITY

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut
iaculis nibh eget felis blandit maximus.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

SOCIJALNE MREŽE

2020-05-08T09:58:31+02:00